SOIRÉE D'IVRESSE - 16.05.25

Op een 'soirée' nodigen we telkens een van onze wijnmakers uit om enkele wijnen aan jullie voor te stellen. Geïnstalleerd aan de houten toog, kan je vrijblijvend langskomen voor een slok en woordje uitleg.
De wijnen staan die week ook per glas, om voor- of nadien uitgebreid te proeven.
CONCREET :
- vanaf 20:30 vind je Luc aan ons houten toogje
- kom vrijblijvend langs, zonder inschrijving
Luc Devot was 7 jaar kok, 3 jaar visser, is muzikant, animator, opvoeder, ... Hij had vele levens vooraleer hij wijnmaker werd.
Bij Jean-Louis Tribouley, waar hij hielp met de pluk, maakte Luc voor het eerst kennis met natuurlijke wijnen. Na een stage bij Loïc Roure van Domaine du Possible, werd hij vrijwilliger op de "La remise" wijnbeurs. Luc genoot van het werk in de wijngaard en werkte steeds vaker mee. Het zijn vooral de jaren bij Philippe Wies, Domaine de la Petite Baigneuse, die hem doen dromen van een eigen domein.
In 2017 maakt Luc zijn eerste wijn. Vandaag bewerkt hij 4 hectare met syrah, carignan, grenache, mourvèdre, marsanne, carignan gris en grenache gris. Om zijn wijnen sappig en licht te houden gebruikt Luc voor zijn rode wijnen veelal de techniek van de macération carbonique.
Hij deelt een kelder met Sylvain Respaut van La Cave Apicole op een boogscheut van domein La Tri Fontoj. Kleine, maar o zo fijne, wereld daar in Montner, niet zo heel ver van de Spaanse grens.


